Odświeżająco oryginalne i absolutnie porywające danie, które na długo pozostanie w twojej pamięci. Warzywa, napój kokosowy i pokrzywa? Strzał w dziesiątkę! Wegańskie, bezglutenowe Curry z Pokrzywą z unikalnego menu tworzonego wspólnie z ambasadorami LYOFOOD, w tym Sean Villanueva O’Driscoll - słynny wspinacz. Słynie on nie tylko ze swoich wybitnych osiągnięć sportowych, ale także umiejętności kulinarnych i zamiłowania do zdrowego żywienia. Nic więc dziwnego, że jego danie po brzegi wypełniają warzywa: groszek cukrowy, marchewka, dynia, brokuł i cukinia w kremowym kokosowym sosie przełamanym sokiem z limonki i zielonym curry, podane z ryżem. Uwielbiana przez Seana pokrzywa odzwierciedla jego wyjątkowe wyczucie smaku i dopełnia całości w zaskakujący, ale zarazem urzekający sposób.
Skład: warzywa (marchew, dynia, groszek cukrowy, brokuły, fasola płaskostrąkowa, cukinia) 42 %, ryż 28 %, napój kokosowy, liście kolendry, sok z limonki, sól, zielona papryczka chili, przyprawy, trawa cytrynowa, pokrzywa 0,04 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
w |
100 g |
110 g Duża porcja |
wartość energetyczna
|
1973 kJ / 472 kcal |
2171 kJ / 519 kcal |
tłuszcz |
23 g |
25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
21 g |
23 g |
węglowodany |
53 g |
58 g |
w tym cukry |
12 g |
13 g |
błonnik |
8,2 g |
9,0 g |
białko |
9,5 g |
10 g |
sól |
1,9 g |
2,1 g |